Derin Mavi

Genç bir Youtuber’ın gözünden Türkiye ve Yunanistan

Genç bir Youtuber’ın gözünden Türkiye ve Yunanistan

Tesadüfen Finn Whitaker isimli genç bir youtuber’ın kanalını rastladım ve itiraf ediyorum 1 numaralı yelken kanalına dönüştü benim için. 209 bin abonesi vardır, benimle beraber 209 bin bir oldu:)

Çok başarılı! 16 yaşında genç bir youtuber, 9 yaşından beri teknede ailesi ile yaşıyor. Bir nevi denizde büyümüş ve çocuklar eğer böyle olacaklarsa bütün çocukları denizde büyütmek gerek.

Daha önce Korkunu Yen youtube kanalını çeken Fahrettin Kaptan 1 numaramdaydı. Ama bu Fin Whitaker başka bir yetenek. Videoların akışı, kurgusu, çocuğun içtenliği, doğallığı ve yaşadığı hayatın güzelliği… Hakikaten hayranlıkla izleten videolar üretmiş. Video’ların müziğini de kendisi yapıyor. Yolu açık olsun.

Video’ları izlerken bir kaç tanesinde Türkiye karşıma çıktı. Ne diyecek acaba diyerek merakla izledim.Aşağıdaki video’yu, ailesi ile beraber tekneyle İsrail’den Türkiye’ye gelişi üzerine hazılamış. İzleyecek olursanız daha video’nun en başında, Türkiye’deyim, harika bir yer, çok güzel diyerek duygularını ifade ediyor. Ardından Ortadoğu’dan sonra Avrupa’da olmanın iyi hissettirdiğini söylüyor ki, genç bir beyin olarak Türkiye’yi bir Avrupa ülkesi olarak algılaması önemli, bir çok politikacının karmaşık düşünce sistemine karşı çok berrak genç beynin, görüşü sevindirici. ( Elbette biraz daha iç kısımlara geçse fikri tamamen değişiecek:))

Video’nun devamında Türkiye hakkında şöyle güzel, böyle güzel demeye devam ediyor, bir mağaraya giriyor, karaya çıkıp, biraz kaykay yapıyor ama o kadar. Pek derine inilmiyor. Sanki Yunanistan’a gitmeden önce mola verdikleri bir geçiş yeri. Sonra Türkiye’den Yunanistan’a geçtikleri diğer video’lar geliyor. Yunan adalarına gittikleri ve Yunanistan’da yaptığı videolar oldukça fazla, kanalından takip edebilirsiniz.

Yunanistan’da geçen video’larını izleyince güzel bulmaktan öte, bu ülkeye, yemeklerine, sokaklarına, hayran olduğunu da görüyorsunuz. Sanki gönüllü bir Yunanistan eliçisi gibi. Çıkan sonuç Türkiye güzel ama Yunanistan bir başka. Ve bu genç youtuber’ın kanalını gençler takip ediyor. Yani şimdiden bu gençlerin ilk maaşlarını aldıklarında seyahat edecekleri ülke belli🙂

Daha sonra Marmaris’te alışveriş yaptıkları bir video’ya rastladım. Dolaşırken çocuk mağazalara bakıp, bütün markaların sahtesi var diyor ve hiç de ilgilenmiyor:) Sonra bir kitapçı bulmak istiyor, buluyor da ama İngilizce kitap bulamıyorlar içeride. Bahsi geçen kitapçıyı biliyorum, Kırtasiye gibi bir yerin alt katı. Yani bir kitapçı demek zor o yere. Sonra gidip bir yerden pantolon alıyorlar. Satıcı arkadaş diyor ki, “Normalde komisyon kesiyoruz ama sizden kesmedim” Kitap yok, sahte ürünler dolu ve bir gence komisyon kesmemesi ile övünen bir satıcı.

Bu video’lar bende, bir arkadaşımın yıllar önce söylediği sözü anımsattı, Türkiye’nin Ege şehirleri çok guzel ama ta ki bir Yunan adasına geçene kadar… Sadece doğası değil, fiyatları, insan ilişkileri, yaşam enerijisi ile de Yunanistan fark yaratıyor. Bir de Türkiye’de tüm bu yaşananlar, ülkeyi mutsuz insanlar ülkesine döndürüyor. Neyse içimizi karartmayalım, Aşağıdaki video Türkiye’den güzel bahsediyor, tadını çıkarın, iyi seyirler…

sboat

Atlantic 49

yelkenli tekne, Perkins Sabre Prima
1993
15 x 4,58 x 1,90 m
€ 49.900 € 44.900
Yunanistan

Jeanneau Sun Legende 41

yelkenli tekne, Yanmar 4JHTE, 55 BG
1987
12,35 x 3,94 x 1,94 m
€ 53.000 € 48.000
Yunanistan

Steel Hull, 2021 Gulet, 5 CABI

yelkenli tekne, 2x Iveco, 280 BG
2021
24 m
€ 850.000
Türkiye

Gulet Motorsailer 18m

yelkenli tekne, Volvo Penta, 240 BG
2009
17,80 x 5,15 x 2,40 m
€ 220.000 € 185.000
Yunanistan

Alyssa Sky 11 by Barbossa

motorlu tekne
2026
11,50 x 3,80 x 0,90 m
€ 110.000
Türkiye

Lagoon 500

yelkenli tekne, 2x Yanmar, 74,8 BG
2009
15,54 x 8,50 m
€ 465.000
Yunanistan

Bavaria 50 Cruiser A/C Basis for Negotiation

yelkenli tekne, Volvo Penta, 75 BG
2008
15,40 x 4,46 x 1,80 m
€ 99.900 € 97.500
Yunanistan

28M Wooden Gulet Motorsailer

yelkenli tekne, Caterpillar, 542 BG
1997
28 x 7 m
€ 300.000 € 225.000
Türkiye
x
OK
 
 

Leave a Reply

Marina Kedisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin