2. El yelkenli tekne fiyatları üzerine bir araştırma yaptığımız bu yazımızın tekne arayışınıza fikir vereceği inancındayız. 2. el katamaran fiyatları yazımıza olan ilgi ve gelen isteklerden üzerine bu sefer tek gövde yelkenli fiyatları üzerine bir derleme yapıyoruz. En başta belirtmekte fayda var, katamaran yelkenli piyasası ile tek gövde 2.el yelkenli tekne fiyatları piyasası farklı. O yüzden, katamaran fiyatlarını anlattığımız sistem ve mantık üzerinden gitmedik. Ama, bu yazıyı kuru bir fiyat listesi de yapmadık. 2. el tek gövde yelkenli fiyatları yanında yine değişik bilgi ve ipuçlarını siz yelken severlere Marina Kedisi farkıyla sunuyor ve ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
Tek gövdeli teknelerde de opsiyonlar çok fazla olduğundan (katamaranlara kıyasla kat be kat fazla) yine listeyi daha bir takip edilebilir yapmak amacıyla, ülkemizde ve dünyadaki en popüler üç markayı (Bavaria, Beneteau ve Jeanneau) listemize almadık. Zira, bu markalardan ülkemiz dahil dünyanın her yerinde tonlarcası satılık. Dolayısıyla bunlardan birini almak için dünya piyasasına bakmanız şart değil. Kendi yerel pazarınızda veya yakın ülkelerde hangi bir internet sitesine baksanız ya da hangi broker’la konuşsanız her açıdan size uygun bir tanesi kesin vardır. Ayrıca, deniz aşırı seyahatte tecrübeli denizciler, bu üç marka dahil hiçbir seri üretim teknesinin gövdelerini veya salma, dümen palası gibi önemli yapısal parçalarını mukavemet açısından denizaşırı (offshore) kullanım için uzun ömürlü görmüyorlar. Tabi bu demek değil ki bu markalarla dünyayı gezemezsiniz. Bunu yapan bir sürü amatör ve tecrübeli yelkenciler var.
2. el yelkenli tekne fiyatları araştırmamıza konu olan tekneleri neye göre belirledik
- Amacı denizler aşmak, keşfetmek, ağır şartlarda bile yol alabilmek, sakin koylarda ise keyif sürmek olanlar için eski ama kendini kanıtlamış, kaliteli, sağlam, konforlu ve bütçeye uygun tek gövdeli 2. el yelkenliler.

- İkinci filtremiz yapım yılı. Tek gövdeliler, katamaranlara göre çok daha eski ve ölümsüz dizaynlar ve iç donanımları daha bir yenilenebilir olduklarından 1980-2010 yılları arasındaki üretimlere; ayrıca, belli bir bütçe ve pratikliğe odaklandığımızdan 9-14 metre (30-44 feet) boyunda teknelere odaklandık.
- Son olarak da, 2.el yelkenli tekne fiyatları açısından nispeten uygun olanlarına yöneldiğimizden, yelkenli dünyasının pahalı markalarından hiç bahsetmiyoruz. Yani Jongert, Morris, Hinkley, Garcia hatta Tayvan yapımı Hylas gibi markalar yok.


Tabloyu büyütmek için üzerine tıklayın.
Notlar
Listedeki teknelere baktıysanız dikkatinizi çekmiştir, aralarında çok eskiler var. Haklı olarak şu soruyu soruyor, bir ikilem yaşıyor olabilirsiniz: “Şimdi ben bu köhne tekneye bu kadar para vereceğime, daha uygun fiyata çok daha modern, kullanışlı, yine kendini kanıtlamış bir Beneteau Oceanis alsam daha iyi olmaz mı?”
Bu sorunun cevabını da tabi sizler vereceksiniz. Burada göz önünde bulundurmanız gereken belirlediğiniz tercihler olacak. Örneğin, estetik olarak eski klasik bir dizayn hayranı olabilirsiniz veya kıç tarafta inme, binme ve denize giriş çıkışlar için çok kullanışlı platform ve basamak sizin için şart olabilir (ki benim için şart), vs… Biz, listedeki bazı marka ve modelleri çok tutuyoruz. Gözünüze kestirdiklerinizden iyi durumda, nispeten yeni ve uygun fiyatlı bir tanesine rastlarsanız oh ne ala!
İyi alışverişler dileriz.
Araştırmalarımız ilginizi çektiyse e bülten’imize kayıt olun.
Bir Cevap Yazın