Çeşme’de rüzgar çocuklar için esti

 

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı’nın katkılarıyla,  Uluslararası Çeşme Yat Kulübü(ICYC) ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü’nün (EAYK) ortaklaşa düzenlediği
İzmir Sonbahar Trofesi Çeşme Parkuru 2. Ayak yarışları, Çeşme Marina’dan gerçekleştirildi.

33 teknenin kayıt verdiği 2. ayağın ilk günü, Marina Yacht Club’te yapılan brifingin ardından başladı. Denizde 2 saat rüzgar bekleyişinin ardından saat 13:07’de start verildi. Zaman zaman rüzgarın 3 knot’a kadar düşmesine rağmen planlanan 2 yarış gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşma yapan BUVAK Başkanı Ülkü Belkıs KARLI, her sene sonbahar trofesinde yarışçılar ile beraber olmaktan mutluluk duyduklarını ve bundan sonra da hep beraber olacaklarını belirtti.

Sonuçlar:

1. AYAK’ta IRC 1’de SHAKER

IRC 2’de ARNES

IRC 3’de GOODDAY SUNSHINE

IRC 4’de TRINITY

IRC’5 de FERMER

Destek Sınıfında BANSHEE’ye;

2. Ayak’ta IRC 1’de BOREAS,

IRC 2’de ARNES,

IRC 3’de YUNUS MARİN CYGNUS,

IRC 4’de VMG,

IRC’5 de FERMER

 

2016 Sonbahar Trofesi’nin 3. ayak yarışları, 4-5 Kasım’da Çeşme Marina’da yapılacaktır.

Doktor Behçet Uz kimdir?

Kızı Mübeşşir Uz’u 15 yaşındayken kalp romatizmasından kaybeden Doktor Behçet Uz, 1931- 1941 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı, iki dönem Sağlık Bakanlığı yapmış devlet ve hizmet adamı, yerel yönetici ve tıp doktorudur.

Dr.Behçet Uz Çocuk Vakfı 1987 yılından beri çocuk sağlığı ve çocuk ölümlerini azaltma amacıyla hizmet vermektedir.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: