Rus Marina Yatırımcısı Trabzon’a geliyor
Karadeniz’in en önemli denizcilik buluşmalarından biri olmaya aday Black Sea Boat Show, 26–31 Mart 2026 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Blue Economy Summit ve Yelken Yarışları da düzenlenecek.
Zirveye; Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Dünya Ticaret Örgütü, uluslararası yatırım firmaları, farklı ülkelerden bakanlar, akademisyenler ve iş dünyasının önde gelen isimleri davet edildi.
Organizasyonun en dikkat çeken gelişmelerinden biri ise, Rusya’nın en büyük marina projelerinden birini yürüten Alliance Marine Development CEO’su Olga Shebzukhova’nın konuşmacı olarak katılacak olması.
Shebzukhova, resmi zirve öncesinde, Çinli–İtalyan iş ortaklarıyla birlikte 2025 Kasım ayında Trabzon’u ziyaret edecek. Rusya’da 30’a yakın marina projesine imza atan Shebzukhova’nın bu katılımı, bölgedeki denizcilik yatırımları açısından büyük önem taşıyor.
Bu bilgiyi marinakedisi’nde yer almalı diyerek bana ileten Trabzon Darıca Yat Kulübü Başkanı Yunus Emre İshak‘a teşekkür ediyorum. Kendisi ile arada telefonlaşıyoruz, çok büyük adımlarla ve büyük bir ekiple Karadeniz Boat Show, summit ve yarışları organize ediyorlar. Yeni sürprizler var diyor ama yavaş yavaş açıklıyor.
Zirve doğum günüme denk geleceği için ve anne tarafından da Trabzon’lu olduğum için daha büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Eğer Karadeniz’i yatçılığa bu şekilde kazandırırlarsa çok ama çok büyük bir başarı olacak.
İklim ısınıyor. Ege ve Akdeniz’in en sıcak aylarında Karadeniz muhteşem bir rota olur.

