Yacht Management Software ile ilgili bilmeniz gerekenler ya da bilseniz iyi olur denebilecek başlıkları sıralamak istiyorum. Buna ne gerek var şimdi diyenler haksız değiller çünkü gördüğüm kadarıyla Türkiye’den google’da bununla ilgili arama yapanlar yok denecek kadar az. Yacht management software kullanmaya pek gerek duyulmamış, belki excel programı hala herkesi idare ediyor, belki de ciltli defterlere alınan notlar, tarihler, yapılması gerekenlerle hayatını sürdüren firmalar da var. Bir de akıllı telefonların takvim kısmına not alanlar da olabilir. Sonuçta pratikliği seven bir ülkeyiz. Ama bu yacht management software pazarı da oldukça aktif bir pazar dünyada.
Yacht Management Software nedir?
Yat yönetim yazılımı anlamına geliyor. İş alanı ; yat ve tekne olan firmaların işlerini organize etmesini, daha hızlı hareket etmesini, mürettebat yönetimi bakım onarım işlerini sağlayan bir yazılım türü. Bilinmesi gerekenleri 7 maddede sıralayalım:
- Yacht Management Software, tekne tur firmaları ( mavi yolculuk firmaları), yat broker‘ları, büyük yatlara yönetim hizmeti veren firmalar tarafından kullanılıyor.
- Yacht management yazılımından, tekne listeleme, charter listeleme sitelerine otomatik bilgi aktarımı olduğu için firmalara bu açıdan ciddi bir sürat kazandırıyor.
- Gelen taleplere hızlı teklif verme olanağı sağlıyor.
- Gemi filoları olan gemi firmaları da kullanıyor.
- Bakım onarım tarihlerini otomatik olarak hatırlatması açısından önemli çünkü tekneler bir çok elementten oluşuyor ve her birinin bakım onarım tarihleri değişik olabilir.
- Teknelerde, gemilerde çalışan mürettebatın bilgilerini organize ediyor.
- Yacht management software bir de finansal ve muhasebe işlemleri açısından büyük kolaylıklar sağlıyor. Excel’den daha akıllı oldukları söylenebilir.

Bu alanda hizmet veren ilk firmaların başında MMK sistem geliyor. Sektöre ilk girenler arasında Navis firması da yer alıyor. Daha çok gemi sektörüne yönelik uygulamaları var. Yeni dönem yazılım üretenlere baktığımızda örnek olarak Seahub, Deep Blue, Total Superyat firmalarını verebiliriz. Bunların içinde FOMCS firması gibi daha yeni firmalar e-broşür gibi daha güncel uygulamaları da yazılım içine koyarak kullanıcılara ek hizmetler veriyor. Eğer söz konusu yazılım ise yeni olan daha iyidir çünkü daha yeni kodlama sistemi kullanır. Genelde yeni firmalarının ücretsiz deneme süreleri mevcut.
Nedir bu diyenlere soranlara bir youtube videosu
Yeni dönem yacht management software hizmetleri genelde üyelik üzerinden gidereke depolama konusuna da çözüm getiriyor ve gerçek zamanlı olarak değişimlere ve işlemlere olanak veriyor. Gerekli mi? Evet gerekli çünkü insan unutur ama yazılım unutturmaz. Bazı insanlar teknolojinin insana iyi gelmediğini söylüyor ama aslında teknoloji insana zaman kazandırır. Zaman kazandıran her şey iyidir çünkü hayat zaman demektir. Zaman kazanmak bence hayatı kazanmaktır.
Bir Cevap Yazın