Site icon Marina Kedisi

Teos Marina’dan etkileyici karşılama

3 yıl önce İzmir Seferihisar’daki yat limanı Teos Marina’dan “Koza” adlı tekneleriyle dünya turuna çıkan İzmirli Nurettin ve Ebru İşletici çifti, 3 yılın sonunda turlarını Teos Marina’da etkileyici bir karşılama ile tamamladı.

Sığacık açıklarında denizci dostları tarafından karşılanan Koza teknesi, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nün optimist yelkencileri, motoryat ve yelkenliler eşliğinde Teos Marina’ya girdi. Karşılama ekibinde dünya turu yapmış denizciler Osman Atasoy, Ekrem İnözü ve Özkan Gülkaynak da yer aldı. Ayrıca Teos Marina yangın botu havaya su fışkırtarak Koza teknesi ve beraberindeki tekneleri selamladı.

Çift tekneleriyle toplamda yaklaşık 28 bin mil yol kat edip 35 ülkeye uğrayarak tamamladıkları dünya turu sırasında Kızıldeniz’de korsan saldırısına uğradıklarını anlattılar;

 “Ege ve Akdeniz üzerinden Cebelitarık Boğazı’nı aşarak Atlas Okyanusu’na, oradan Karayiplere, ardından Copuvede Adaları’na ve Panama Kanalı’na geldik. Ekvator’a geldiğimizde birinci yılı tamamladık. Ardından Pasifik Okyanusu’na açıldık ve 24 gün sürdü. Fransız polyezsazı geçerek Fiji Adalarını geçerek Avustralya’ya geldik. Endonezya, Singapur ve Tayland’ı gezdik ve 2. yılımızda yıl başına orada girdik. Sonra Srilanka ve Maldivler üzerinde Kızıldeniz’e giriş yaptık. Gittiğimiz her yer birbirinden güzel ve çekici”

 “Teknemiz korsan saldırısına uğradı. Yardım istedik ve bölgedeki diğer tekneler ile savaş tekneleri yardımımıza gelerek bizleri kurtardı. Ardından Mısır ve Sudan üzerinden Süveyş kanalından Akdeniz’e, oradan da Marmaris’e geldik. Diğer durağımız Didim oldu. Dünya turumuzun son durağı yuvamız Sığacık Teos Marina oldu. Her gittiğimiz yerde burayı ve güzelliklerini anlattık. Döndüğümüz için çok mutluyuz.”

Exit mobile version