Site icon Marina Kedisi

Tekne Sahipleri Derneği

Boatus.com Amerika’daki Tekne Sahipleri Derneğinin websitesi. Bizde henüz böyle bir dernek yok genelde biz de whatsapp grupları bu işlevi görüyor:)

Boatus ne yapıyor? Üyelerine her türlü öneride bulunuyor, soruları cevaplıyor; marina konusunda, tekne bakım konusunda, ayrıca Boatus adında bir dergi çıkarıyor.

Amerika’daki kasırga sezonu 1. Haziran’da başlayacağı için Dernek üyelerini uyarmaya başladı. Derneğin öngörüsü bu yıl tropikal fırtına sayısının fazladan iki tane daha olacağı yönünde yani 14 tane.

Photo by Ray Bilcliff on Pexels.com

İlk önerileri, bu mevsimde teknelerini karaya çekmek ama böyle bir imkanı olmayanlar dalgakıranı yüksek, fırtınalara karşı önlemini almış marinaları seçmeleri. Dernek Amerika’da doğu kıyısında bulunan her marinanın bir kasırga planı olması gerektiğini, kasırga esnasında kimin ne yapacağının belli olması gerektiğini söylüyor. Tekneleri marinaya bağlı tekne sahipleri teknelerini düzgün bağlayacaklarına dair bir taahhütname imzalıyor. Marinalar da yüksek sağlam dalgakıran, güçlü pontonlara sahip olduklarını taahhüt etmek zorundalar.

Amerika’da kasırga başlamadan biz de Ayvalık’ta üzücü bir fırtına yaşandı. Bazı gezi ve balıkçı tekneleri ciddi zarar gördü. Ayvalık’taki fırtınadan görüntüler için haberin sayfasına gidin.

Exit mobile version