Site icon Marina Kedisi

2. El Yelkenli Tekne Önerileri ve Fiyatları

Aralık 2020 itibarıyla şu an alınabilecek 2. el yelkenli tekne önerileri ve fiyatlarını dünyanın dört bir tarafındaki ilanları tarayarak sizler için detaylarıyla listeliyoruz. Fakat siz daha bu yazıyı okumadan satılmış olabilirler. Bu yüzden tekne linklerine tıkladığınızda boş çıkma ihtimali var. Bir de elbette bir survey’e göstermeden, gövdesini, motorunu, armasını kontrol ettirmeden almayın. Bu yazının içeriğini Kağıt üzerinde hemen alınabilir 2.el yelkenli tekne önerileri oluşturuyor.

Daha önceki 2. el katamaranlar ve tek gövdeli yelkenli fiyatlarıyla ilgili yazılarımızla tutarlı olarak, çemberi çok daha spesifikleştirdik. Sınıf, büyüklük, sağlamlık, pratiklik ve en önemlisi fiyat açısından hemen satılık en optimal 6 seçeneği tüm detaylarıyla siz yelken severlere fiyat açısından en uygunundan pahalısına sıralayarak sunuyoruz. Başlıklara tıklayarak ilanlara direkt ulaşabilirsiniz.

Tekne Önerileri ve fiyatları

1. Alubat Ovni 30 – 1990 – USD 42,000

Ovni 30

İçinde yaşamak veya denizaşırı seyahatler için her ne kadar 9.3 metrelik boyuyla alt sınırlarımızda yer alsa da aluminyum gövdesiyle mukavemet açısından, ayrıca yelken performansı ve pratikliğiyle tekne önerileri listemizin önde gelenlerinden Ovni’nin bu modeli, fiyat olarak çok uygun. Şu an Fransa’da karaya çekilmiş durumda olan ve fotoğraflardan da görüleceği üzere teknenin kötü durumdaki güvertesinin baştan aşağı yenilenmesi söz konusu olsa da teknenin içi gayet iyi durumda ve 2017’de yenilenen motoru da sadece 164 saatte. Teknelerde temel parçaların hareketli olmasına genelde karşı olmamıza rağmen kendini kanıtlamış Ovni’lerde, sağladığı avantajları da göz önünde bulundurduğumuzda bu listedeki tek hareketli salmalı tekne. Kozmetik görüntüsünden rahatsız olanlar için daha iyi durumdaki en uygun alternatifler en az iki misli. Satılık çoğu Ovni’nin boyası da yok yani çıplak aluminyum gövdeli. Yüksek fiyatlarda jilet gibi bir boya veya jel coat arayanlar bunu göz önünde bulundursunlar. Ayrıca aluminyum gövde nedeniyle potansiyel electrolysis sorununa dikkat edilmesi gerekir. Çoğu zamanını marina’da barınarak geçirenlere böyle bir tekne tavsiye etmiyoruz. Tercih Nedenlerimiz:

2. LM 33 – 1994 – USD 62,000

LM 33

Halen İngiltere’de satılık olan Danimarka yapımı LM, sağlam, güvenli, her türlü hava şartlarına karşı korunaklı, tekne önerileri listemizdeki tek pilothouse model. Kıç tarafında yine sabit basamak ve platforma sahip teknenin en büyük özelliği yaz kış kullanabileceğiniz tamamen korunaklı bir kokpit. Dolayısıyla havuzlukta yer kaplayan bir dümen yok. Bu tekne dizaynında benzer kalitede sadece biraz daha yeni ve büyük Türkiye bayraklı bir Nauticat’in sahibinden.com da USD 185,000’e satıldığını söyleyelim. Tercih nedenlerimiz:

3. Sunbeam 33 – 2002 – USD 72,000

Sunbeam 33

Malta’da yeni sahibini bekleyen Avusturya yapımı yelkenli klasik dizaynı, olmazsa olmaz kıçtaki sabit basamaklı girişi, performansı, sağlamlığı ve pratikliğiyle tercihlerimizden bir tanesi. Sunbeam’in 37 ve 39 feet modelleri ideal tekne tipimiz olsa da, fiyatlar ikiye katlandığından bu taban modeliyle herşey yapılabilir. Bütçesi olana markanın 37 ve 39 modelleri şiddetle tavsiyedir. Bir örneğini aşağıda bulabilirsiniz. Bu 33 model tekne için tekerlek dümen yerine çok daha ideal yeke dümenle karmaşık dümen mekanizması elimine edilmiş ve havuzlukta yerden tasarruf edilmiş. Dolayısıyla bakım açısından minimal ve yeterince konforlu. Tercih nedenlerimiz:

4. Najad 331 – 1997 – USD 94,000

Najad 331

İngiltere’den satılık bir başka İskandinav klasiği İsveç yapımı 10 metrelik harikulade bir seçenek. İlanda yazılana göre 2018’de motorundan yelken düzeneğine, güvertesindeki tik kaplamasından pervanesine kadar büyük ölçüde yenilenmiş. Bu modelindeki sabit kıç basamak dizayn olmazsa olmazlarımızdan. Klasik yelkenli dizaynında, performansı ve işçiliğiyle bakımlı, temiz ve dikkate değer. Yine bu boy için ideal yeke dümen kullanılmış bir model. Tercih nedenlerimiz:

5. Sunbeam 37 – 2003 – 158,000

Sunbeam 37

Gelelim Fransa’dan satılık Sunbeam 37 ilanımıza. Listedeki diğer model 33’e göre tekerlek dümeni ve merkez kokpitiyle gerçek bir okyanus sınıfı. Bunların yanında kullanışlı güzel bir mutfak, çift girişli banyo tuvalet ve oldukça büyük ve konforlu harika bir kıç ana kabin, bu büyüklükte bir tekne için çok çok başarılı. Tekne önerileri listemize koyma nedenlerimiz:

6. Leopard 38 – 2009 – USD 189,000

Leopard 38

Dünya genelinde en popüler katamaran üreticilerinden Güney Afrika’lı Leopard’ın Tayland’daki charter pazarından uygun fiyata satılık bir örneği. Herşeyi var. Charter model olmasına rağmen 4 kabinli versiyon tercih nedenlerimizden. Üstelik katamaranlar için taban diyebileceğimiz boyutlarda olsa bile bu boyda en rahat mutfak, salon ve kokpit konforunu sağlayan cinsten ve 2009 model genç bir tekne. Tercih nedenlerimiz:

İyi alışverişler dileriz.

Exit mobile version