Site icon Marina Kedisi

Kendi tekneni kendin yap

Kendi tekneni kendin yap konusu son dönemde deniz sevenlerin aklının bir yerinde duruyor. Hiç kuşkusuz sıfır bir tekne, maddi imkanlar açısından bir sorun olmasa, hepimizin tercihi. Gelin görün ki çoğumuz, özellikle dövizin tavan yaptığı günümüz şartlarında, istediğimiz özelliklere sahip sıfır tekne satın alabilecek maddi şartlara sahip değiliz. Bunu söylerken tabi ki sözüm meclisten dışarı, paranın ve imanın kimde olduğunu bilemeyiz!

Bir süredir dünya genelinde özellikle yelkenli fiyatlarını araştırıyorum ki bunlar hakkında daha detaylı yazılarımız da olacak. Dünya ve ülke ekonomisi malum, pandemi, kapanmalar, mevsim, şartlar ne olursa olsun insanlar tutkularından vazgeçmemeliler. Gerekirse kendi teknelerin kendileri yapmalılar.

Kendi Tekneni Kendin Yap Kit’leri

Burada 80’li yılların popüler dizilerinden Kara Şimşek’teki Kit’ten bahsetmiyoruz 🙂 Öyle olsaydı her şey çok daha kolay olurdu. Bu monte edilmemiş takımları kendinizin monte edeceği bir sistem. Bir nevi IKEA sistemi.

Kit deyip geçmeyin. Anlattığımız tüm modeller okyanuslar için planlanmış güçlü ve hızlı dizaynlar. Gerisi de yapım aşamasında sizin göstereceğiniz özen, titizlik ve yaratıcılığa bağlı.

Size gelen paketin içinde neler var?

Katamaran “Kendi tekneni kendin yap kit” fiyatları

Üç farklı kit katamaran fiyatları:

Oram 45R: USD 70,000 (Oram) (Detaylı fiyatlandırma)
Schionning Arrow 1360: USD 100,000 (schionningdesign)
Max Cruise 42 SC: USD 150,000
(Maxcruisemarine.com)(*Bu fiyat farkı, dış gövde parçalarının oyuklarıyla, boyasıyla ve gel coat kaplamasıyla bitmiş paneller içerdiğinden yarı üretilmiş halde sunuluyor. Zamandan ve çok ince işlerden tasarruf etmek isteyenler için.)

Aşağıdaki video’da Kit Katamaran yapacak olan ABD’li bir çift yukarıdaki üç markayı da iyice araştırmışlar. Her ne kadar videoda Max Cruise 42 SC’yi seçtiklerini söyleseler de sonunda Oram 45R yapmaya karar veriyorlar. Hatta Oram 45R onlara tamamen ne kadara mal olacak onun da detaylı bir videosunu yapmışlar ve bu detaylı fiyat dökümünü bir excel dosyasında web sitelerinden indirebiliyorsunuz. Biz bu dökümü inceledik. Yapım kendilerine ait olmak üzere toplam maliyeti herşey dahil USD 202,000. (bu çiftin youtube kanalı)

Schionning Arrow 1360 ve Max Cruise 42C arasındaki farklar
Oram 45R hakkında detaylar

Tek Gövde “Kendi tekneni kendin yap kit” fiyatları

Tek bir örnek veriyoruz. Daha çok performans katamaranlarıyla meşhur Schionning’in çok yeni bir dizaynı Troublemaker 9500. Okyanus aşıcı güçte dizayn edilmiş, son derece modern ve pratik ve kit fiyatı sadece yaklaşık USD 30,000.

Schionning Troublemaker 9500 ile ilgili detaylar

Fiyatlar konusunda, sonuçta sizin de şartlarınıza bağlı farklılıklar olacaktır. Ekipman, inşa malzemesi, yer, sizinle beraber çalışabilecek ve hatta bu işlerden biraz anlayan arkadaş grubu veya ekip, teknenin donanımında kullanılabilecek elektronik malzemeleri 2. el veya uygun fiyatlarda edinebilme gibi önemli artılara sahipseniz tekneyi o kadar daha az maliyetle ve daha çabuk imal edebilirsiniz.

Tek gövdeden katamarana geçenler ne diyor?

Son satıra kadar geldiyseniz E-bültenimize kayıt olun.

Exit mobile version