
Fotoğraf Seden Erdi
Uluslararası Çeşme Yat Kulüp (ICYC) ve Ege Açık Yat Kulübü’nün (EAYK) ortaklaşa düzenlediği 2017 İzmir Kış Trofesi 2. Ayak Yarışları, 32 teknenin katılımı ile 18 Şubat günü Çeşme Marina’da verilen start ile başladı. 20 knot altında başlayan ilk yarışta, zaman zaman rüzgar 27 knotlara kadar yükselse de planlandığı gibi keyifli 2 yarış yapıldı. Yorucu bir gün ardından Verano’da bir önceki yarış ayağının ödül töreni gerçekleştirildi ve dereceye giren ekipler ödüllerine kavuştu.
Ödül töreninde Çetin Kent’in yazdığı “Bir Ege Macerası” kitabının imza günü yapıldı. Dereceye giren teknelere Çetin Kent tarafından imzalanan kitaplar da hediye edildi. IRC 1’de LEZİTA LEMON SAILING, IRC 2’de XTREME, IRC 3’de YUNUS MARİN-CYGNUS, IRC 4’de ÇEŞME SAILING-LADY FAST, IRC 5’de FERMER, Destek Sınıfı’nda ERNESTO ve Yelken Okulları Sınıfı’nda SMYRNA SAILING FIÇI birincilik ödüllerinin sahibi oldu.
Pazar günü Çeşme sert bir havaya uyandı. Hakemler brifing ardından kontrol için denize açıldılar. Hava koşullarının yarışa uygun olmamasından dolayı karaya dönüp yarışı abondene ettiler.
İzmir Kış Trofesi 2. Ayak Yarışları sonucunda; IRC 1’de LEZİTA LEMON SAILING, IRC 2’de ARNES, IRC 3’de MARE, IRC 4’de ÇEŞME SAILING-LADY FAST, IRC 5’de MİRANDA, Destek Sınıfı’nda ERNESTO ve Yelken Okulları Sınıfı’nda HAPPY LEMONLINEA ROSSA birincilik ödüllerinin sahibi oldu.

Fotoğraf Seden Erdi
İzmir Kış Trofesi 3. Ayak Yarışları, 11-12 Mart tarihlerinde Çeşme’de yapılacak.
Bir Cevap Yazın