Site icon Marina Kedisi

Evinrude dıştan takma motor üretimini tamamen durdurdu.

 

Evinrude Firması “dıştan takma motor” segmentinde  üretimi durdurduğunu açıkladı.  Covid 19’dan dolayı dıştan takma motor üretimi çok olumsuz etkilendiği için bu segmentten çıkma kararı aldıklarını ve bundan sonra daha farklı teknolojilerle tekne sektörüne üretim yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

Bize de bu motorların arkasındaki romantik hikayeyi anlatmak düşüyor:

Ole Evinrude dıştan takma motorları ticari kullanım için keşfeden ve üreten ilk kişi. Gençliğinde Amerika’daki Okauchee adlı bir gölde aşırı sıcak bir havada Bess adındaki kız arkadaşını kürekli bir sandalda gezdirirken ona dondurma almak ister ama hava sıcaktır alıp getirene kadar dondurma eriyecektir. İşte o gün sandallara dıştan takma motor yapmaya karar verir. Çok çalışır ilk dıştan takma motoru yapar 1912 yılında 300 kişinin çalıştığı bir dıştan takma motor fabrikasının sahibi olur.


1913 yılında fabrikayı satar çünkü karısı Bess hastadır( hani şu dondurma almak istediği kız arkadaşı)  ve yüklü miktarda paraya ihtiyacı vardır.


1919’da daha iyi bir motor yapar; iki silindirli ve daha hafif Evinrude markasını oluşturur ve dünyaya yayılır. 1933 yılında karısı Bess 48 yaşındayken ölür, O da bir yıl sonra 57 yaşında hayata veda eder. Marka bugünlere kadar gelir. Maalesef Mayıs 2020 itibariyle firmanın dıştan takma motor üretimini durdurduğunu öğrendik. 1912’den 2020 nerdeyse 80 yıl bu segmentte üretim dile kolay…

Sonuç; teknoloji her zaman değişmeye mahkum ama duygular özellikle de “aşk” her zaman var olacak…

EKLEME:

Öğrendik ki,  dıştan takma motor üretimini sona erdiren Evinrude  yeni üretimlerinde ihtiyacı olan motorları Mercury’den alacak. Evinrude marka motorların tüm haklarının Mercury’e geçtiği firmanın websitesinden duyuruldu. 

Markanın 100. yıl anma videosu;

Exit mobile version