Tekne, deniz, su sporlarını seven herkesin en az bir kere Düsseldorf Boat Show’u görmesi gerek. 21-29 Ocak tarihleri arasında 54. kere düzenlecek olan Show’da katılımcıları/ziyaretçileri nelerin beklediğini yazmak istiyorum. Çünkü gerçekten Tekne ve deniz hayatını sevenlerin ufkunu açacak ve hatta ne kadar büyük bir endüstrinin parçası olduklarını görmelerini sağlayacak bir fuar. Bir de tekrar altını çizelim 54. kere yapılıyor. Ziyaretçi olarak gitmenin maliyetini de yazının altında paylaşacağım.
Fuarda neler olduğunu yazmadan önce bir hatırlatma: Eğer gidecek olursanız 13. Hol’de Deniz Turizm Birliği’nin 12 Turk Firması ile bir standı olacak ve standı ziyaret edenlere sıcak ve soğuk ikramları olacak. Genel Sekreter İzzet Uğurlu’nun mesajıdır. DTB standında gelenlerle görüşmek üzere.
Neler var?
1500 katılımcı var. Avustralya’dan Kıbrıs’a kadar 68 ülkeden katılımcı firma geliyor. Türkiye’den de her sene çok sayıda firma kaılıyor. Dünya prömiyerini yapan lüks teknelerden, tekne ekipmanlarına kadar herşey…

Salonlardan birinde (17 nolu salon) rüzgâr sörfü, wakeboard, wingfoiling yapmak için için 60 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde bir aksiyon havuzu kuruluyor. Havuz 1.2 milyon litre su tutuyor, duvarları 135 adet yeniden kullanılabilir beton blokla çepeçevre güçlendiriliyor.
Bir başka salonda, (15 nolu salon) Tekne sporuna başlayan gençler için bir havuz var ve yelken için gerekli esintiyi sağlayan rüzgar makineleri bulunuyor. Tekne yelken alanı 200.000 litre su tutuyor ve 25 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde.

14. salonda yer alan World of Paddling’deki kürek çekme parkurunda 100 metre uzunluğundaki nehir parkuru, iki gölün bulunduğu Kanada benzeri bir ortamda uzanıyor ve 140.000 litre suyla dolduruluyor.
Bir de dalış kulesi var. Pleksiglas ve çelikten yapılan bu kulenin çapı sekiz metre, yüksekliği ise dört metre. Burada, lisansı olan deneyimli dalgıçlar suya girebiliyor. Yeni başlayanlar ise ilk dalış egzersizleri için havuzu kullanabilirler. Havuz 55.000 litre ile dolu ve dalış kulesi 190.000 litre hacme sahiptir.

Ve bu aktivitelerden önceden yer ayırtarak faydalanmak mümkün. Hafta boyunca aralıksız süren deniz temalı seminerler var.
Maliyeti Ne kadar?
Online alınan biletler 19 Euro, öğleden sonra bilet alırsanız yarım gün olacağı için 10 Euro’ya düşüyor.
Düsseldorf’ta 100 Euro civarına ortalama bir otel odası mümkün. Eğer bir ay öncesinden reserve ederseniz 50 Euro da mümkün. Eğer öğrenci ya da yeni mezun isenis 15 Euro’ya gecelik bir kaç kişilik odalı pansiyonlar da bulmanız mümkün.
Otelden fuara trenle gidecek olursanız 20 Euro ayırın. Aslında 10 Euro’yu geçmez iki gün için am 20 diyelim.
Uçak İstanbul’dan gidiş dönüş 180 Euro civarı.
Günlük yemek için 50 euro ayırın.
iki günlük tek kişinin Düsseldorf maliyeti bu hesaba göre maksimum 500 Euro ( üst limit elbette sınırsız) minimum 300 Euro.
Vize için de 80 Euro eklemeniz gerekiyor.
Değer mi? Yani bazen bir haftalık tatil yerine iki günlük bu tarz kısa ama zenginleştirici tecrübelere para harcamak daha iyi. İnsan gelişmiş bir toplumu ve yapılan zekice işleri görünce hayata daha çok motive oluyor diyor marinakedisi:)
Aylık Bültene abone olmadıysanız e-posta’nızı kaydedebilirsiniz.
Bir Cevap Yazın