Site icon Marina Kedisi

Amerikalı işadamı tekne tutkusundan dolayı hapsi boylayabilir

Amerika’dan ilginç bir haber; Florida’da bir işadamı devletin işyerlerine verdiği kovid19 destek yardımı ile tekne alınca yakayı ele verdi.

Bu şahıs çatı ve metal işleri yapan işyeri için 2 milyon dolarlık bir destek alıyor. Bu desteğin verilme nedeni pandemi boyunca çalışanlara maaşların ödenmesi ve faturların karşılanması. Fakat Amerikalı İşadamı hesabına gelen paranın 700.000 dolarını bir tekne satıcısının hesabına yollayınca yakayı da buradan ele veriyor. Aldığı tekne 40 feet Catamaran invincible.

Paranın nerede kullanıldığı kontrol edildiğinde, banka hareketlerinden tekne aldığı ortaya çıkıyor. Hemen dava açılıyor. 30 yıla kadar ceza alabileceği haberde yazıyor. Bu haberle ilgili kaynağa bakabilirsiniz. https://nypost.com/2020/09/04/businessman-spent-700k-in-ppp-loan-money-on-a-boat-feds/

Bu Amerika’da benzer şekilde ortaya çıkan ilk vaka değil. Başka bir işadamı gelen desteği Lamborgini marka arabaya yatırmış. Başka biri de lüks ev satın almış.

Hani bazı tersaneler tekne inşa anlaşması imzalandıktan sonra gelen ilk taksitle malzeme yerine araba alırlar ya sonra davalık olurlar biraz bunu anımsatan bir haber.

Bu haber üzerine All is lost (Sona doğru) filmi iyi gidecektir.Filmin özeti her şeyini ve teknesini de kaybeden bir adam. Bu haberde geçen kişi de muhtemelen tekneyi kaybedecektir.

Amerikada şu ana kadar yardım programını yanlış yönlendirip destek alanların verdiği zararın 77 milyon dolar olduğu söyleniyor. Bu konudaki haber için tıklayabilirsiniz: https://www.cnbc.com/2020/07/07/covid-19-fraud-has-cost-americans-at-least-77-million.html

Exit mobile version