Tekneler ağaca bağlanır mı?

Ağaca tekne bağlamak konusunda ne düşünülüyor? Yasak mı? Yoksa bu iş tekne sahibi ve ağaç arasında mı? Hele ki ıssız bir koyda tekneler ağaca bağlanır mı?

Öncellikle Orman yasasına göre ormandan kozalak toplamak bile yasak. Hatta izinsiz ağaçlar arasına hamak asmak bile yasak. Bu açıdan baktığımızda evet ağaca tekne bağlamak yasaya aykırı bir şey ama mecbur kaldıysanız zarar vermediği müddetçe teknenin ve ağacın oranı dikkate alınarak bağlanabiliyor. Temel unsur ağaca zarar verip vermediği ve mecbur kalıp kalmadığınız. Aksi takdirde sahil güvenlik ceza kesiyor. Aslında bir süredir çok sık ceza kesiliyor. Ağaca bağlamak yerine bir kayaya kıçtan kara bağlamak ya da sahile bir kazık çakıp tekneyi bağlamak daha güvenli yollar.

Bu arada: usta denizci Sadun Boro, Gökova Okluk Koyunda 8 numaralı çam ağacına bağlarmış teknesini ve adres olarak da 8 numaralı Çam ağacını verirmiş.

Orman Bakanlığı bu konuda ne diyor, tekneler ağaca bağlanır mı?

Bu konuda bilgi almak için Orman Bakanlığını arayacak olursanız sizi önce Ağaçlandırma bölümüne aktaracaklar. Her konuda bilgi sahibi olduğuna inanılan bu bölümden sonra ikinci bölüm Orman zararları ile mücadele bölümü olacak. O bölümde de sorunuza cevap bulamayacaksınız ve şansınız yaver giderse bir Orman mühendisi size Orman yasasından bahsedip aslında ormanlarda izinsiz olan her şeyin yapılmasının yasak olduğunu söyleyecek ve böylece sorunuza da dolaylı olarak bir cevap bulmuş olacaksınız.

Peki hayatta kime bağlanmalı?

Issız bir koyda mecbur kaldıysanız bağlanmak için güçlü bir ağacı seçin. Öyle ki kökleri ile toprağa sımsıkı bağlı bir ağaç olsun. İnsanlarda da kural aynı. Hayatta da bağlanacağınız kişiler toprağa yani hayata bağlı kişiler olmalı. Eğer bir insan hayata kökleriyle yani avuçları ile sımsıkı bağlıysa size bağlı kalacaktır. Hayatı ucundan tutuyorsa, mesela herhangi bir tutkusu yoksa, öylesine yaşıyorsa geçmiş olsun ilk fırtınada halat kopacaktır.

Çeşme’deki Sakız Ağaçlarına isminizi https://mastictree.org/

International Boat Industry Turkiye Temsilcisi, Dijital pazarlama uzmanı, Yazar, Turizm Rehberi. Yayınlanan Kitapları Kıçtankara (2011) Yalnız Yaşama Egzersizleri (2004 Tükendi) Büyülü Gerçeklik E kitap, Komik Beyin E kitap

Bir Cevap Yazın

Marina Kedisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et