“Sadun Boro Rotasında” kitapçılarda

2015’te aramızdan ayrılan  denizci Sadun Boro öğretmeye, ilham vermeye, denizi sevdirmeye devam ediyor. 

Sadun Boro’nun öyküsünün anlatıldığı “Sadun Boro Rotasında” adlı kitap KÜDENFOR tarafından Koç Üniversitesi Yayınları’ndan çıktı. Kitap, Sadun Boro mirasını ve amatör denizcilik adına yapılması gerekenleri anlatıyor.

KÜDENFOR nedir?

KÜDENFOR (Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu) 2015 yılında kuruldu. Birliğin amacı Türk denizcilik gücü konusunda bilimsel yöntemlerle araştırmalar yaparak edinilen bilgileri topluma aktarmak ve Türk denizciliğinin tanıtılması ve geliştirilmesi içi projeler üretmek.  Şu ana kadar bir çok konferans düzenlendi ve çalıştaylar oluşturuldu. Detaylı bilgi için KÜDENFOR web sitesi

Kitabın yayınlanma öyküsü şöyle:

KÜDENFOR Sadun Boro’nun amatör denizciliğe ve denizcilere katkısından dolayı 1 Kasım 2016’da “Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizciliğinin 21. Yüzyıl Vizyonu” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Çalıştay ile denizcilik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdi ve amatör denizcilik konusunu tartışmaya açtı.  Çalıştayda; denizcilik idaresi, sivil toplum kuruluşları ve denizcilerle birlikte amatör denizciliğindeki barınma, bayrak, belge, bağlama kütüğü ve mavi kart uygulamalarına yönelik sorun alanları konuşuldu, çözüm önerileri sunuldu ve  “Sadun Boro Rotasında” adlı kitap Defne Karakaya tarafından yayına hazırlandı.

 

Share

Bir Cevap Yazın

Marina Kedisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et