Site icon Marina Kedisi

2. El Yelkenli Tekne Fiyatları

2. El yelkenli tekne fiyatları üzerine bir araştırma yaptığımız bu yazımızın tekne arayışınıza fikir vereceği inancındayız. 2. el katamaran fiyatları yazımıza olan ilgi ve gelen isteklerden üzerine bu sefer tek gövde yelkenli fiyatları üzerine bir derleme yapıyoruz. En başta belirtmekte fayda var, katamaran yelkenli piyasası ile tek gövde 2.el yelkenli tekne fiyatları piyasası farklı. O yüzden, katamaran fiyatlarını anlattığımız sistem ve mantık üzerinden gitmedik. Ama, bu yazıyı kuru bir fiyat listesi de yapmadık. 2. el tek gövde yelkenli fiyatları yanında yine değişik bilgi ve ipuçlarını siz yelken severlere Marina Kedisi farkıyla sunuyor ve ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Tek gövdeli teknelerde de opsiyonlar çok fazla olduğundan (katamaranlara kıyasla kat be kat fazla) yine listeyi daha bir takip edilebilir yapmak amacıyla, ülkemizde ve dünyadaki en popüler üç markayı (Bavaria, Beneteau ve Jeanneau) listemize almadık. Zira, bu markalardan ülkemiz dahil dünyanın her yerinde tonlarcası satılık. Dolayısıyla bunlardan birini almak için dünya piyasasına bakmanız şart değil. Kendi yerel pazarınızda veya yakın ülkelerde hangi bir internet sitesine baksanız ya da hangi broker’la konuşsanız her açıdan size uygun bir tanesi kesin vardır. Ayrıca, deniz aşırı seyahatte tecrübeli denizciler, bu üç marka dahil hiçbir seri üretim teknesinin gövdelerini veya salma, dümen palası gibi önemli yapısal parçalarını mukavemet açısından denizaşırı (offshore) kullanım için uzun ömürlü görmüyorlar. Tabi bu demek değil ki bu markalarla dünyayı gezemezsiniz. Bunu yapan bir sürü amatör ve tecrübeli yelkenciler var.

2. el yelkenli tekne fiyatları araştırmamıza konu olan tekneleri neye göre belirledik

Alubat Ovni 345
Jongert 2100S
İkinci el yelkenli tekne fiyatları Listesi (Kaynak: yachtworld.com)
Tabloyu büyütmek için üzerine tıklayın.

Notlar

Listedeki teknelere baktıysanız dikkatinizi çekmiştir, aralarında çok eskiler var. Haklı olarak şu soruyu soruyor, bir ikilem yaşıyor olabilirsiniz: “Şimdi ben bu köhne tekneye bu kadar para vereceğime, daha uygun fiyata çok daha modern, kullanışlı, yine kendini kanıtlamış bir Beneteau Oceanis alsam daha iyi olmaz mı?”

Bu sorunun cevabını da tabi sizler vereceksiniz. Burada göz önünde bulundurmanız gereken belirlediğiniz tercihler olacak. Örneğin, estetik olarak eski klasik bir dizayn hayranı olabilirsiniz veya kıç tarafta inme, binme ve denize giriş çıkışlar için çok kullanışlı platform ve basamak sizin için şart olabilir (ki benim için şart), vs… Biz, listedeki bazı marka ve modelleri çok tutuyoruz. Gözünüze kestirdiklerinizden iyi durumda, nispeten yeni ve uygun fiyatlı bir tanesine rastlarsanız oh ne ala!

İyi alışverişler dileriz.

Araştırmalarımız ilginizi çektiyse e bülten’imize kayıt olun.

Exit mobile version