Πόσα καύσιμα καίνε τα σκάφη

photo of golden cogwheel on black background

Η πιο ανησυχητική ερώτηση κατά την αγορά ενός σκάφους ή μετά την αγορά ενός σκάφους είναι “Πόσα καύσιμα καίνε τα σκάφη”.

Πριν από την αγορά ενός σκάφους, το πόσα καύσιμα καίνε τα σκάφη ερωτάται για νομισματικούς λόγους. Μετά την αγορά του σκάφους, η ερώτηση αυτή τίθεται με το φόβο της παραμονής στη θάλασσα. Εξάλλου, όταν γεμίζετε τη δεξαμενή, πρέπει να υπολογίσετε πόσα καύσιμα θα είναι αρκετά για να πατήσετε ξανά το πόδι σας στη στεριά.

Τα ατυχήματα στη θάλασσα μπορεί να μην είναι δική σας ευθύνη, αλλά το να ξεμείνετε από ντίζελ είναι θέμα δικής σας ευθύνης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του ανεφοδιασμού ενός σκάφους και του ανεφοδιασμού ενός αυτοκινήτου. Ο σημαντικότερος λόγος γι’ αυτό είναι ότι οι συνθήκες στη θάλασσα και οι συνθήκες στη στεριά είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Παράγοντες που επηρεάζουν το ερώτημα “Πόσο καύσιμο καίνε τα σκάφη;”

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου στα σκάφη δεν είναι το θέμα αυτού του άρθρου, αλλά ας γράψουμε γρήγορα μερικά στοιχεία- ο καιρός, η κατάσταση των κυμάτων, το ρεύμα, η ταχύτητα πλεύσης, ο καθαρισμός κάτω από το σκάφος, το βάρος του σκάφους, το σύστημα κίνησης της προπέλας, η συντήρηση των κινητήρων, η συντήρηση των μηχανών, η αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού, ο υγιής εξαερισμός του χώρου του κινητήρα επηρεάζουν την απόδοση της μηχανής, επιπλέον, μην υποτιμάτε, ακόμη και οι ανοιχτές τέντες μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα.

Αν το θέμα είναι τα μικρά σκάφη, μπορούμε να πούμε ότι η κατανάλωση καυσίμου επηρεάζεται από τα πάντα (ακόμη και από απρόσκλητους επισκέπτες στο σκάφος). Αν υπάρχει μια κατάσταση που πρέπει να σωθεί, ο καπετάνιος πρέπει να βγάλει το σκάφος από τον αυτόματο πιλότο, να αναλάβει το πηδάλιο και να αντιμετωπίσει ένα προς ένα κάθε εισερχόμενο κύμα.

Πόσα καύσιμα πρέπει να τοποθετηθούν στο σκάφος

Δεν έχουμε τίποτα να πούμε στους ανέμελους ανθρώπους που λένε ότι θα αγοράσουν όπου τελειώσουν, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διατηρείται πλήρως η δεξαμενή καυσίμων του σκάφους. Το ρεζερβουάρ πρέπει να είναι πάντα άδειο, ακόμη και όταν βρίσκεται στη μαρίνα. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει καύσιμο στη δεξαμενή λόγω εξάτμισης.

Οι υπολογισμοί της κατανάλωσης καυσίμου μιας ώρας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται επίσης για τον προσδιορισμό της απόστασης που μπορείτε να διανύσετε, προκαλούν λίγη σύγχυση. Ο τύπος έχει ως εξής: Τύπος ωριαίας κατανάλωσης καυσίμου = (ιπποδύναμη κινητήρα x 0,18 x ποσοστό στροφών) Ας κάνουμε μια πιο πρακτική πρόταση.

Κάθε σκάφος έχει τη δική του οικονομική ταχύτητα πλεύσης. Βρείτε αυτή την ταχύτητα πλεύσης χρησιμοποιώντας την σε διάφορες ταχύτητες. Στη συνέχεια, σημειώστε πόσα καίτε σε μια ώρα και υπολογίστε αναλόγως πόσο μακριά θα σας αρκεί το καύσιμο. Δεδομένου ότι οι κινητήρες που κατασκευάζονται με τη νέα τεχνολογία διαθέτουν και ρολόι κατανάλωσης, μπορείτε ήδη να δείτε τι ξοδεύετε.

Αν υπερβείτε αυτή την οικολογική ταχύτητα ταξιδιού που έχετε καθορίσει, τα καύσιμα αυξάνονται με άλμα.


Η διαφορά θα είναι σημαντική, αφού η κατανάλωση αυξάνει ή μειώνεται γεωμετρικά με την ταχύτητα. Σε καλύτερη περίπτωση, είναι ανάλογη τουλάχιστον με το τετράγωνο της ταχύτητας. Για παράδειγμα, αν ένα σκάφος έχει μέγιστη επίδοση 30 κόμβους και μειωθεί κατά 10% σε 27 κόμβους, η σχετική κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 19%. Αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνει όσο θα κατανάλωνε στα 30 κόμβους (λόγω ίδιας ιπποδύναμης), ενώ θα έπρεπε να καταναλώνει μόνο 81% του καυσίμου στα 27 κόμβους.

Πόσα καύσιμα καίει ένα σκάφος 12 μέτρων;

Ένα σκάφος περίπου 12 μέτρων με 135 ίππους σε οικονομική κρουαζιέρα καταναλώνει περίπου 70 έως 80 tl καυσίμου σε 1 ώρα, ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες, με σημερινά χρήματα (6 Σεπτεμβρίου 2020) Κάντε κλικ για το άρθρο σχετικά με τις τιμές των καυσίμων των σκαφών.

Κάντε κλικ στις μάρκες για να δείτε πόσα λίτρα καυσίμου ανά ώρα καταναλώνουν ορισμένες μάρκες εξωλέμβιων μηχανών:

Volvo Penta Κατανάλωση καυσίμου Κατανάλωση καυσίμου

Evinrude Κατανάλωση καυσίμου

Mercury Κατανάλωση καυσίμου

Suzuki Κατανάλωση καυσίμου

Yamaha Κατανάλωση καυσίμου

Honda Κατανάλωση καυσίμου

Tohatsu Κατανάλωση καυσίμου

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση καυσίμων και το πόσο καύσιμο καίνε τα σκάφη.

κατανάλωση καυσίμου σκάφους

%d blogcu bunu beğendi: